Feiszt Pince

A pincészet javarészt cuvée borokat készít. Mint mondják, az az igazi cuvée, ha a fürtöket házasítják a kádban, és úgy érik össze. A borok oxidatív eljárással, nyílt erjesztéssel készülnek a régi hagyományos szekszárdi módszerek alapján. Ebből egy tapodtat sem engednek. A szüret után a megfelelő arányok szerint bogyóznak, az rákerül a kádra. Ott megtörténik az erjedés, ami egy bő hét, attól függően, hogy milyen az időjárás. Csömöszölés után még egy hónapig légmentesen lezárva hagyják. Amikor először leengedik a kádról, már majdnem bort engednek le, mert az első tisztulás megtörténik, a pigment belekerül a borba, a szeszfokok kialakulnak. Az utókezelés a fajélesztőn és kénen kívül mást nem tartalmaz.


A pincészet javarészt cuvée borokat készít. Mint mondják, az az igazi cuvée, ha a fürtöket házasítják a kádban, és úgy érik össze. A borok oxidatív eljárással, nyílt erjesztéssel készülnek a régi hagyományos szekszárdi módszerek alapján. Ebből egy tapodtat sem engednek. A szüret után a megfelelő arányok szerint bogyóznak, az rákerül a kádra. Ott megtörténik az erjedés, ami egy bő hét, attól függően, hogy milyen az időjárás. Csömöszölés után még egy hónapig légmentesen lezárva hagyják. Amikor először leengedik a kádról, már majdnem bort engednek le, mert az első tisztulás megtörténik, a pigment belekerül a borba, a szeszfokok kialakulnak. Az utókezelés a fajélesztőn és kénen kívül mást nem tartalmaz.

3 termék található.

1-3 / 3 elem mutatása

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password