Haraszthy Pincészet

“A tradíció új ízei” – ez pincészetünk mottója, és ennek fényében álmodta meg az építész az etyeki Öreghegy lankáira a Haraszthy Pincészet épületegyüttesét.

 

Borászatunk tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett.

A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkal többről: kikapcsolódásról, változatos programokról, feledhetetlen élményekről.

“A tradíció új ízei” – ez pincészetünk mottója, és ennek fényében álmodta meg az építész az etyeki Öreghegy lankáira a Haraszthy Pincészet épületegyüttesét.

 

Borászatunk tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett.

A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkal többről: kikapcsolódásról, változatos programokról, feledhetetlen élményekről.

A pincészetről

A borászatot 1996-ban alapítottuk és azóta is folyamatosan arra törekszünk, hogy évről évre kiváló borokat készíthessünk fogyasztóink számára. Névadónk Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlészet atyja, aki példát állított előttünk azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoztunk és ennek köszönhetően mára elmondhatjuk magunkról, hogy az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokosai vagyunk.

A magyar fajták mellett foglalkozunk Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi tökéletesítésével is. Boraink legnagyobb részben az alábbi fajtákból készülnek: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir. Cuvée készítésekor Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőfajtákat is használunk. Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.

Korszerű és kíméletes feldolgozási módszerrel dolgozunk, a bogyózást válogatási fázis előzi meg, majd a préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.


2016-ban 250.000 palackot készítettünk, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.

Az alap – Haraszthy – borcsalád tagjai minden esetben reduktív módon készülnek. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aromagazdagság és lendületesség.

A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.

Fantástico borcsaládunk borai csak kiemelkedő évjáratokban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.

Szortimentünkben megtalálhatóak argentin és kaliforniai testvérpincészeteink tételei is.


Területeink

A 2016-os év nagy kihívás volt számunkra, mert az Etyek – Budai Borvidékhez tartozó Válon több, mint 100 hektárnyi területet vásároltunk meg, melynek köszönhetően a régió második legnagyobb földbirtokkal rendelkező borászatává váltunk. Az organikus növekedés első jelei már most megmutatkoznak, ugyanis az idei évben jelentősen nőtt a termelésünk: a tavalyi 250.000-hez képest idén 300.000 palack bort készítünk.

A fejlődés azonban itt nem áll meg: célunk, hogy az újonnan vásárolt területeket folyamatos odafigyeléssel és munkával teljesen rendbe hozzuk: a hiányzó szőlőt pótoljuk, a régi területeket újratelepítsük, valamint új ültetvényeket hozzunk létre. Küldetésünk, hogy a nagyobb mennyiségek ellenére is a tőlünk elvárt minőséget tudjuk biztosítani.

Elnézést a kellemetlenségért, de az oldal jelenleg nem elérhető.

Végezd el újra a keresést

Vissza a kezdőlapra

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password