Pincészetek

  •  Szatmári Családi Pincészet

    Szatmári Családi Pincészet

    Szatmári Gábor 2003-ban szeretett bele Szigligetbe és vásárolta meg pincéjét a vár és a Balaton között álló Antal-hegyen. Mint megannyi balatoni pincészet esetében, ez is hobbinak indult, mára pedig egy 5 hektáros borászattá vált, ahol kizárólag a saját termőterületükről származó őshonos magyar szőlőfajtákat dolgoznak fel. Szatmáriék emblematikus bora a Vulcanus, ami az ásványosságát adó vulkanikus talajról kapta a nevét, de érdemes megkóstolni Mámor nevű gyöngyöző cuveéjüket is.

  • Bezerics Borászat

    Bezerics Borászat

    Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozás minden munkát magunk végezünk, és irányítunk.
    Szigorú terméskorlátozással, a hagyománytisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, hosszan tárolható boraink. A kézzel szüretelt szőlő feldolgozása gyors és kíméletes. A tisztított must erjesztése irányított. Fehér boraink tárolása, érlelése acél tartályokban valamint 225 l-es hordókban történik. Vörösborainkat új kishordóban érleljük, a kitűnő klímájú Széchenyi Pincében.
    Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rozétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.

  • Cezar Pincészet

    Cezar Pincészet

    Borászatunk

    A Cezar Winery Kft. a Pannónia Cézár Kft. jogutódjaként jött létre 2004. szeptember 1-jén. A vállalatot három svéd üzletember alapította 1996-ban, amikor a Pannonvin Kft.-től megvásárolták a volt Littke Pezsgőgyárat.

    A cég 2000-ben kezdte el a szőlőterületek felvásárlását Nagyradán, a Zalai Borvidékhez tartozó településen. Egyrészt az ottani termelőszövetkezettől, másrészt magánszemélyektől vásárolt területeken 2001-től indult meg vörös szőlő telepítése, amely 2006-ban fejeződött be, a következő fajták találhatóak meg: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Malbec, Cabernet Franc.

    Szépséges, szelíd hajlású dombokkal, völgyekkel körülvett különleges termőtáj közepén épült meg a pincészet, melynek hivatalos avatására 2006. május 28-án került sor.
    Az épület kb. 2500 m2-es hasznos alapterülettel rendelkezik, melyben erjesztő tér, barrique tároló helyiség, szőlőfeldolgozó, hűtőkamra, szociális helyiségek, irodák és egy nagyon impozáns borbemutató terem és üzlet került kialakításra.

    A pincészet belső megjelenése a maga minimalista stílusával: építészeti megoldásai, alkalmazott burkolástechnikai elemei, borászati technológiája és az új barrique hordók látványa egy kis időre megállítja az odalátogató vendégeket.
    A Zalai Borvidékhez tartozó pincészet mind tárolókapacitásával, mind az előállított bor mennyiségét tekintve a legnagyobb üzem Zala megyében. Nagyradán a cég megjelenése számos pozitív hatással járt, ideértve a munkahelyteremtést helyben és a környező falvakban, a vezetékes ivóvíz biztosítását a szőlőhegyen, új ültetvények telepítését a régi szőlőhegyen hozzájárulva a pincekultúra megőrzéséhez és fejlesztéséhez.

    Pincészetünk filozófiája, hogy minél többen megismerjék a régió minőségi borait. Szeretnénk bemutatni, hogy magas színvonalú technológia és elméleti tudás birtokában kiemelkedő eredményeket produkáló borokat lehet e területen is előállítani.

    Külön kiemelendő az a korszerű csomagolás, a bag in box, amiben az ún. lédig kategóriába tartozó termékeinket forgalomba hozzuk a vendéglátósok legnagyobb megelégedésére.

    A helyben történő feldolgozás és a borkészítés modern, esztétikus környezetben zajlik. Nemcsak minőségi italokat, hanem különböző termékeket, többek között – balzsamecetet, törkölypálinkákat, szőlőmagolajokat, őrleményeket – is gyártunk. Mindent, aminek alfája maga a szőlő.
    Csoportok részére teljes programot biztosítunk az ültetvények bemutatásával, bor-és pezsgőkóstolóval, igény esetén ültetett, vagy kerti étkezéssel.

  • Chateau Cloche

    Chateau Cloche

    Célunk, a tokaji borok nagy hírű hagyományainak tiszteletbevételével a jelen idők keresletét kielégítő magas minőségű borok előállítása és forgalmazása, valamint a borvidék jó hírét és egyedülálló adottságait a világban terjeszteni, hiszen a bor nemcsak kiváló élvezeti cikk, hanem összekötő kapocs is a különböző kultúrák között. Borászatunk tíz éve kezdte el működését egy, a Harcsa dűlőben fekvő szőlő felvásárlásával, amit a Betsek és Makkos dűlőben fekvő területek követtek; mindez a mai napra 4,8 hektárra nőtt. Fajtaösszetétel: furmint 70%, hárslevelű 25%, sárga muskotály: 5%.

  • Csányi Pincészet

    Csányi Pincészet

    Pincészetünk fejlesztéseinek eredményeképpen a külső megújuláson túl modern borászati üzemmé vált, ahol a ha­ladó szellemű bor­ké­szí­tés­hez nél­kü­löz­he­tet­len tech­no­ló­gia bir­to­ká­ban sem fe­led­ke­zünk meg a ki­a­la­kult nagyszerű bor­ké­szí­tési ha­gyo­má­nyok­ról, me­lyek lé­nyege: a szőlőben meg­ter­melt ér­té­ke­ket ma­xi­má­li­san és nagy biz­ton­ság­gal meg­je­le­ní­teni a bo­rok­ban.

    Korszerű szőlőfeldolgozó rend­sze­rünk mód­sze­ré­ben a ha­gyo­má­nyokra épül, bo­ra­ink ha­gyo­má­nyos fa­hor­dós és bar­ri­que hor­dós ér­le­lé­sét pe­dig biz­ton­sá­gos pa­lac­ko­zás kö­veti – je­len­leg leg­mo­der­nebb­nek szá­mító pa­lac­kozó gép­sor­ral. Évente 2 mil­lió pa­lack bort ké­szí­tünk.

    A minőségbiztosítási rendszerünk nagyon fejlett, az ország egyik legjobban felszerelt borászati laboratóriumával rendelkezünk, melyben boraink analitikai vizsgálatát végezzük. A minőség iránti elkötelezettségünk minden munkatársunk munkájában visszaköszön a szőlőműveléstől az értékesítésig. Tisztaság, precizitás, szakértelem és megbízhatóság ad biztos alapot a jövő sikereihez. Hisszük, hogy csak elégedett vevőkkel lehet a piacon tartós sikereket elérni.

  • Feiszt Pince

    Feiszt Pince

    A pincészet javarészt cuvée borokat készít. Mint mondják, az az igazi cuvée, ha a fürtöket házasítják a kádban, és úgy érik össze. A borok oxidatív eljárással, nyílt erjesztéssel készülnek a régi hagyományos szekszárdi módszerek alapján. Ebből egy tapodtat sem engednek. A szüret után a megfelelő arányok szerint bogyóznak, az rákerül a kádra. Ott megtörténik az erjedés, ami egy bő hét, attól függően, hogy milyen az időjárás. Csömöszölés után még egy hónapig légmentesen lezárva hagyják. Amikor először leengedik a kádról, már majdnem bort engednek le, mert az első tisztulás megtörténik, a pigment belekerül a borba, a szeszfokok kialakulnak. Az utókezelés a fajélesztőn és kénen kívül mást nem tartalmaz.

  • Hetényi Pincészet

    Hetényi Pincészet

    A Szekszárdi Borvidék

    A Szekszárdi borvidék, Magyarország egyik legősibb bortermelő területe, ahol a szőlőművelés hagyományai a kelta korig nyúlnak vissza. A borvidék a szekszárdi-dombság legkeletebbre eső, keskeny területét foglalja magában, ami Szekszárd, Őcsény, Decs szőlőit jelenti. A borvidék központi települése Szekszárd, amely a legnagyobb szőlőterülettel rendelkezik és nevet is ad Magyarország egyik hagyományosan, vörösborokkal jellemzett borvidékének.

    A borvidék területe 2300 hektár, éghajlata szubmediterrán, ezért a tavaszi és az őszi fagyok ritkán tesznek kárt az ültetvényekben, nyarai melegek, helyenként a száraz években aszály károsít. A terület talaja nagyobb részt lösz, kisebb részben pannonhomokkal kevert lösz, melyeket nagymértékben rombol a vízerózió. Ennek kivédésére a hegyoldalakat teraszosították.

  • Katona borház

    Katona borház

    Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Pincészetünk jelenleg 45 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli oldalán, a Balatonboglári Borvidéken, 2006 óta pedig 1 hektárt művelünk Tokaj Hegyalján!

    A szőlőt boglári pincészetünkben dolgozzuk fel és érleljük is palackozásig, de van, hogy  kierjedt boraink egy részét budafoki pincénkbe szállítjuk további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. Fehér-, rosé- és vörösborainkat reduktív körülmények között leginkább acéltartályokban tároljuk, de emellett készülnek borok 225 literes barrique es 500 literes ászokhordókban is.

    Borászatunk munkájában szerves szerepet tölt be a második generáció, azaz családunk fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, ahol a technológia jól összefér a hagyományokkal.

    Boraink a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.

  • Kern Pincészet

    Kern Pincészet

    A KERN Pincészet azzal a céllal alakult, hogy a magyar borászaton keresztül hozzon létre kapcsolatot, a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Tervük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásával, ezen fajtákat "feléleszteni". A pincészet ültevényei, Balatonszőlős, Eger és Tokaj borvidékein találhatóak, ahol a szőlőtermelés és a borászat több évszázados múltra tekint vissza.

  • Somoskői Pincészet

    Somoskői Pincészet

    A pincészet jelenleg 4,2 ha területen gazdálkodik. Borfajtáik a területre jellemzően fehér borszőlők, de kék szőlő fajtából is telepítettek Pinot Noir-t. Fehér szőlők: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Rajnai rizling, Chardonnay, Muscat Lunel és Juhfark. A borászat 3 éve működik.

  • Strommer Pincészet
  • Tarjányi Pince

    Tarjányi Pince

    2008 őszén hárman ültünk egy, az egri bor-guru, Kenyeres Zoli által szervezett borkóstolón: a feleségem, Vályi Kati, és én. A beszélgetés során elpanaszoltam Katinak, hogy már annyi bort összevásároltam, hogy lassan nem fér be tőlük a kocsim a garázsba, mire Kati nekem szegezte a kérdést: “De hát miért nem veszel pincét?”

    Így aztán pincét kerestünk-találtunk, és megcsináltuk Eger egyik legmodernebb technológiával rendelkező, legszebb kispincéjét. 35 fős kóstolóterem, kemence, sparhelt, szőlőlugas 25 főre, és persze a naplemente-néző pad a nagydiófa alatt …

  • Ultima Ratio
  • Zelna Borászat

    Zelna Borászat

    A 8 hektáros családi birtokot a fiatal házaspár – Lukács Lilla és Barabás Barna –közösen vezetik. Az ültetvények Balatonfüreden és Balatonszőlősön találhatóak. Fő fajtájuk az olaszrizling, de a kínálatban megtalálhatóak a pinot gris, a merlot és a zweigelt is. Céljuk a magas minőség mellett, hogy a boraikban megmutassák a területek terroir jellegét.

  • Zsadányi Szőlőbirtok

    Zsadányi Szőlőbirtok

    A Zsadányi Szőlőbirtok története egy tokaji kirándulással kezdődött 2000-ben, amikor még a Balaton-felvidéken keresgéltünk nyaralót a családnak. Az első tokaji látogatást azonban hamarosan komolyabb lépések is követték, hiszen egy pillanat műve volt megszeretni Tállyát és a környékét. A házhoz errefelé szőlő is jár, már a kezdetekkor 15-20 hektár volt a birtok mérete, amelyet még elsősorban gazdasági befektetésként kezeltünk.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password